Room with a view toward better care

Wall Street Journal, June 10, 2010

Healthcare centers are seeking to prove that a room's layout and accessories can help healing and cut down on mishaps, and a room at Princeton's hospital will test the theory, the Wall Street Journal reports. Designed using research funded with a $2.8 million grant from the Robert Wood Johnson Foundation, the room has ushered Princeton into the growing field of healthcare design. Hospital officials say they'll know if features in the model room have improved care in roughly 18 months, when researchers compare data with what they collect from the existing rooms, the control group.


MOST POPULAR

SPONSORED REPORTS
SPONSORED HEADLINES

SIGN UP

FREE e-Newsletters Join the Council Subscribe to HL magazine

SPONSORSHIP & ADVERTISING

100 Winners Circle Suite 300
Brentwood, TN 37027

800-727-5257

About | Advertise | Terms of Use | Privacy Policy | Reprints/Permissions | Contact
© HealthLeaders Media 2014 a division of BLR All rights reserved.